Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe me bazë të rëndë. Shtoni qepën së bashku me një majë kripë dhe skuqeni për 10 minuta ose derisa të fillojë të zbutet dhe të bëhet e tejdukshme, më pas shtoni hudhrën dhe skuqeni për 1 min. Hidhni orizin dhe gatuajeni për 2 minuta.
Hidhni domatet dhe lërini të ziejnë. Shtoni gjysmën e lëngut të perimeve, gatuajeni dhe përzieni derisa të përthithet. Shtoni lëngun e mbetur, nga një lugë dhe gatuajeni derisa orizi të jetë al dente, duke e përzier vazhdimisht për rreth 20 minuta.
Përzieni parmixhianon, maskarponen ose kremin e djathit dhe borzilokun, më pas i rregulloni me kripë sipas shijes.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento