Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në tenxhere me presion vendoseni në ngrohje të lartë.
Shtoni 2 lugë gjelle gjalpë dhe vaj.
Shtoni kërpudha dhe qepë dhe gatuajini 6-8 minuta.
Shtoni orizin dhe gatuajeni deri sa orizi të vishet 2-3 minuta.
Hidhni verë dhe lëng limoni dhe gatuajeni deri sa orizi të zhytet në përzierjen e verës.
Lereni supët të zihet me kapak të mbyllur dhe ulni pak presionin e tenxheres.
Vendosni kohën për 4 minuta.
Kur të mbarojë procesi i gatimit përzjeni mirë përbërësit dhe shtoni ato që kanë mbetur.
Vendoseni për pak në ngrohje të lartë dhe sherbejeni menjëherë.
Përzgjidhni vendosjen e saute dhe rregulloni për ngrohje të lartë; ngrohjes. Shërbejeni menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment