1.Fillimisht vendosim lëngun e perimeve të ziejë. 2.Në një tigan të thellë me 1 lugë gjelle vaj ulliri kaurdisim qepën të grirë shumë hollë. Shtojmë orizin dhe e përziejmë derisa orizi të ndërrojë ngjyrë. 3.Shtojmë pak nga pak lëngun e perimeve dhe e lëmë derisa orizi ta përthithë te gjithë lëngun. 4.Kështu vazhdojmë derisa të […]
1.Fillimisht vendosim lëngun e perimeve të ziejë.
2.Në një tigan të thellë me 1 lugë gjelle vaj ulliri kaurdisim qepën të grirë shumë hollë. Shtojmë orizin dhe e përziejmë derisa orizi të ndërrojë ngjyrë.
3.Shtojmë pak nga pak lëngun e perimeve dhe e lëmë derisa orizi ta përthithë te gjithë lëngun.
4.Kështu vazhdojmë derisa të kalojnë 15 minuta dhe lëngu të ketë mbetur pak.
5.Grijmë kungujt në rende dhe i përziejmë mirë me orizin.
6.Para se ta largojmë nga zjarri shtojmë djathin parmigiano.
Përgatisni lyerjen: Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄 ㅤ Përgatisni lulelakrën: Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪 ㅤ Lyejeni...
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Komento