Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tigan me vaj ulliri, skuqni hudhrat dhe më pas kërpudhat. Shtoni pak lëng perimesh dhe i lini të ziejnë për 10 minuta.
Ndërkohë në një tigan tjetër skuqni gjalpin me një lugë gjelle vaj ulliri, shtoni qepën, më vonë orizin dhe verën e bardhë.
Kur ta pijë lëngun shtoni herë pas here lëng perimesh. Shtoni kërpudhat dhe i lini të ziejnë.
Pas 15 minutash shtoni djathin parmixhano. E trazoni sërish dhe më pas e hiqni nga zjarri.
Shërbejeni rizoton e ngrohtë duke i shtuar sipër sipas dëshirës, majdanoz të grirë imët.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment