Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
E kuqe si ngjyra e dashurisë, joshëse si vetë kjo ndjenjë!
Në një enë shtoni vezët dhe vajin. Trazojini mirë dhe shtoni dhallin.
Shtoni uthullën, miellin, sheqerin, kakaon, kripën, sodën e bukës dhe bojë të kuqe ushqimore. I përzieni mirë.
E kaloni masën në një enë specifike. E fusni në furrë për 30 minuta, në temperaturë 180 gradë.
Më pas e nxirrni dhe do e ndani me kujdes në 3 feta rrumbullake.
Në një enë shtoni gjalpin, sheqerin pluhur, kremin e djathit dhe i përzieni mirë me një rrahës elektrik.
Në një tavë, shtroni një shtresë nga brumi velvet. Sipër e lyeni me masën e kremit të djathit.
Përsëriteni këtë tri herë dhe në fund e lyeni sërish me krem djathi.
E fusni në frigorifer për disa orë të ftohet dhe në fund shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment