Si të bëjmë pispili me presh
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Në një tas shtoni mishin e grirë, bukën dhe vezët. Punojeni masën me duar.
Pas kësaj shtoni kripën, piperin, rigonin dhe hudhrën.
E punoni edhe njëherë masën dhe pas kësaj formoni disa toptha të vegjël.
I skuqni në vaj të nxehtë nga të dyja anët. I lini të ftohen për disa minuta dhe pas kësaj mund t’i shijoni qoftet. Nuk ishte edhe aq e vështirë përgatitja e tyre apo jo?
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment