Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngjyra portokalli do ju ftojë ju dhe familjen tuaj ta shijoni këtë supë deri në pikën e fundit. Ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Në një tenxhere skuqni gjalpin dhe më pas shtoni qepën e grirë imët. Shtoni edhe hudhrat.
Shtoni kungullin e prerë në kubik dhe e përzieni për disa minuta.
Mbusheni tenxheren me 2-3 gota ujë të vakët dhe e lini të ziejë derisa kungulli të zbutet. Mjaftojnë 20-25 minuta.
Nga fundi i kaloni sipër një blender dore për ta bërë supën kremoze. Vendoseni sërish në zjarr për të marrë një valë, i shtoni panën, kripë edhe piper për shije.
Shërbejeni të ngrohtë duke i shtuar sipër pak kopër. Ju bëftë mirë!
Sipas mundësisë këtë supë mund ta shërbeni edhe brenda kungullit.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment