Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Vendosim një tigan me vaj ulliri në zjarr ku vendosim qepën e grirë në rende të holla dhe më pas specin gjithashtu të grirë hollë.
2.I skuqim mirë dhe më pas shtojmë mishin të prerë në kubikë.
3.I gatuajmë të gjithë përbërësit dhe në momentin që mishi të ketë filluar të zverdhet pak e shuajmë me verë të bardhë. Hedhim pak kripë dhe piper dhe në fund shtojmë dy llojet e djathit të prerë në kubikë.
4.Sapo djathi të shkrijë të gjithë përbërësit i vendosim në letër alumini, e mbështjellim dhe e vendosim në furrë në temperaturën 200 gradë për 10-15 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment