Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Qëroni patatet e furrës dhe i prisni ato në feta të holla.
Vendosini të ziejnë për 5 minuta bashkë me qumështin, hudhrat, kripën, piperin dhe arrën moskat.
Më pas i kullojmë dhe ruajmë lëngun. Shtrojmë një pjesë të tyre në tavë dhe sipër hedhim një pjesë të djathit të grirë. Përsëriteni këtë me të gjitha fetat e patates.
Në fund u hedhim gjalpin dhe pak qumësht që ka mbetur më parë nga zierja.
E fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment