Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Nëse në kuzhinë keni ftonj dhe nuk i gjeni dot vendin, të bësh një reçel me to do ishte fantastike!
Ftonjtë i qërojmë, i presim në katër pjesë, i pastrojmë nga farat dhe më pas i grijmë në rendë nga ana më e trashë e rendes.
Menjëherë i hedhim në ujë me limon me qëllim që ftoi të mos oksidohet.
Vendosim tenxheren në zjarr dhe e lëmë të ziejë pak.
Në një tenxhere tjetër vendosim për të zierë farat, lëkurat e ftoit, gjithçka që qëruam dhe pastruam nga ftoi.
Kur lëkura të jetë zbutur plotësisht, këtë masë e kullojmë dhe shtojmë tek 1 kg sheqer dhe e vendosim në zjarr për të zierë, 8-10 minuta nga momenti i zierjes.
Kullojmë ftonjtë dhe i shtojmë në tenxheren me sheqer dhe vazhdojmë zierjen për 8 minuta në temperaturë të ulët.
E largojmë nga zjarri, e lëmë të pushojë për 5 orë dhe e vendosim përsëri në zjarr për të valuar derisa reçeli të lidhet. Përsëri e largojmë dhe e lëmë të pushojë edhe 5 orë.
E vendosim për zierje dhe një herë të fundit dhe më pas mbushim kavanozat e sterilizuar.
I mbyllim mirë ato dhe në fund i përmbysim kavanozat me qëllim që reçeli të izolohet.
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment