Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Përdorni një thikë të madhe për të grirë imët 1 domate të madhe të pjekur, më pas vendoseni në një tas.
Hiqni bërthamat nga 3 avokadot (duke ruajtur një bërthamë) dhe përdorni një lugë për të hedhur tulin në tasin me domate.
Hidhni lëngun e 1 lime të madhe, një grusht koriandër të grirë, 1 qepë të kuqe të vogël të grirë imët dhe 1 spec djegës të kuq ose jeshil të grirë imët në tas, më pas i rregulloni me kripë dhe piper.
Përdorni një havan për të shtypur mirë gjithçka. Nëse nuk e servirni menjëherë, vendosni një bërthamë në guacamole (kjo ndihmon për të mos marrë ngjyrë kafe), mbulojeni me celofan dhe ftoheni derisa të nevojitet.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento