Receta më e thjeshtë e salmonit është kjo me 3 përbërës
2 fileto salmon i freskët
4 lugë vaj ulliri
2 lugë lëng portokalli
2 lugë lëng limoni
2 lugë kafeje salcë soje
Fara susami
Kripë
1.Ndezim furrën me 190°C.
2.Në një tas përziejmë vajin, lëngun e limonit, lëngun e portokallit dhe salcën e sojës.
3.Shtojmë pak kripë sipas shijes që preferoni.
4.Spërkasim me pak kripë salmonin e lyejmë me fara susami dhe i vëmë filetot në një tavë të lyer me pak vaj ose me letër furre dhe i lyejmë me salcën e mësipërme (lëmë pak salcë për ta shërbyer).
5.E pjekim në furrë për 30 minuta ose më shumë, sipas dëshirës suaj, por varet dhe sa të trasha janë filetot e salmonit
6.E shërbejmë me pak nga salca që përdorëm për ta lyer sipër.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment