Receta më e thjeshtë e salmonit është kjo me 3 përbërës
2 fileto salmon i freskët
4 lugë vaj ulliri
2 lugë lëng portokalli
2 lugë lëng limoni
2 lugë kafeje salcë soje
Fara susami
Kripë
1.Ndezim furrën me 190°C.
2.Në një tas përziejmë vajin, lëngun e limonit, lëngun e portokallit dhe salcën e sojës.
3.Shtojmë pak kripë sipas shijes që preferoni.
4.Spërkasim me pak kripë salmonin e lyejmë me fara susami dhe i vëmë filetot në një tavë të lyer me pak vaj ose me letër furre dhe i lyejmë me salcën e mësipërme (lëmë pak salcë për ta shërbyer).
5.E pjekim në furrë për 30 minuta ose më shumë, sipas dëshirës suaj, por varet dhe sa të trasha janë filetot e salmonit
6.E shërbejmë me pak nga salca që përdorëm për ta lyer sipër.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment