Receta më e thjeshtë e salmonit është kjo me 3 përbërës
2 fileto salmon i freskët
4 lugë vaj ulliri
2 lugë lëng portokalli
2 lugë lëng limoni
2 lugë kafeje salcë soje
Fara susami
Kripë
1.Ndezim furrën me 190°C.
2.Në një tas përziejmë vajin, lëngun e limonit, lëngun e portokallit dhe salcën e sojës.
3.Shtojmë pak kripë sipas shijes që preferoni.
4.Spërkasim me pak kripë salmonin e lyejmë me fara susami dhe i vëmë filetot në një tavë të lyer me pak vaj ose me letër furre dhe i lyejmë me salcën e mësipërme (lëmë pak salcë për ta shërbyer).
5.E pjekim në furrë për 30 minuta ose më shumë, sipas dëshirës suaj, por varet dhe sa të trasha janë filetot e salmonit
6.E shërbejmë me pak nga salca që përdorëm për ta lyer sipër.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment