Ngrohni furrën në 165 gradë. Lyeni me yndyrë një tavë pjekjeje të thellë.
Bëni bashkë bananet, sheqerin, vezën dhe gjalpin në një tas. Përzieni miellin dhe sodën e bukës së bashku në një tas të veçantë; shtojeni në përzierjen e bananes derisa brumi të jetë uniform. Përzieni kripën në brumë. Derdhni brumin në tavën e përgatitur.
Piqeni në furrën e nxehur më parë derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të kekut të dalë e pastër, rreth 1 orë.
Ngroheni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare në një tenxhere. Shtoni hudhrën e grirë dhe ziejini për 30 sekonda deri në 1 minutë derisa të marrë ngjyrë kafe të lehtë dhe të lëshojë aromën. Shtoni të dy kanaçet me...
Vendosni të gjithë përbërësit përveç tërshërës në një tenxhere mesatare dhe lëreni të ziejë. Pasi të fillojë të ziejë me shpejtësi, vendosni një kohëmatës për 1 minutë. Duke e përzier vazhdimisht me një spatul, ziejini për 1 minutë....
Në një tenxhere, vendosni qumështin, peston dhe kripën të ziejnë lehtë. Shtoni njokit, duke i copëtuar me gishta nëse janë ngjitur së bashku. Gatuajini për rreth 5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa njokit të jenë...
Komento