Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ideatorët e ‘foodie project’, Gnam Box, Riçardo Casiraghi dhe Stefano Paleari kanë sjellë për Vanity Fair Italia recetën më ‘cool’ për muajin maj. Me protagonistë asparagët, që kanë hyrë tek perimet e preferuara të pranverës vitet e fundit, shpejtësia dhe thjeshtësia janë kriteret kryesore të pjatave të tyre. “Mbështetemi tek prakticiteti: një darkë e guar në tepsi është zgjedhja perfekte për ata që vijnë të lodhur nga puna dhe nuk duan të humbasin kohë në kuzhinë”.
Përbërësit:
Përgatisni përbërjen e marinimit të pulës duke përzierë mjaltin, lëngun e limonit, salcën e sojës dhe hudhrën e grirë.
Kaloni copat e pulës te marinatura dhe vendosini më pas në një tepsi të lyer me vaj. Mbulojini me feta limon dhe piqini në 200 gradë për 10 minuta.
Spërkatini me bajamet e grira në copa të mëdha dhe piqini edhe për 15 minuta të tjera derisa pula të marrë ngjyrë të artë.
Shërbejeni me pak piper dhe bimë aromatike të freskëta. Mund ta shoqëroni këtë pjatë me oriz.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment