Receta më “cool” e majit: Pulë me mjaltë, limon e asparagë
Ideatorët e ‘foodie project’, Gnam Box, Riçardo Casiraghi dhe Stefano Paleari kanë sjellë për Vanity Fair Italia recetën më ‘cool’ për muajin maj. Me protagonistë asparagët, që kanë hyrë tek perimet e preferuara të pranverës vitet e fundit, shpejtësia dhe thjeshtësia janë kriteret kryesore të pjatave të tyre. “Mbështetemi tek prakticiteti: një darkë e guar në tepsi është zgjedhja perfekte për ata që vijnë të lodhur nga puna dhe nuk duan të humbasin kohë në kuzhinë”.
Përbërësit:
2 copa gjoks pule të prera më katërsh
500 gr asparagë të vegjël
50 gr mjaltë
50 ml lëng limoni
50 gr bajame
1 lugë salcë soje
1 thelpi hudhër
2 limonë
Trumëz
Manxuranë
Vaj ulliri
Kripë
Piper
Përgatisni përbërjen e marinimit të pulës duke përzierë mjaltin, lëngun e limonit, salcën e sojës dhe hudhrën e grirë.
Kaloni copat e pulës te marinatura dhe vendosini më pas në një tepsi të lyer me vaj. Mbulojini me feta limon dhe piqini në 200 gradë për 10 minuta.
Spërkatini me bajamet e grira në copa të mëdha dhe piqini edhe për 15 minuta të tjera derisa pula të marrë ngjyrë të artë.
Shërbejeni me pak piper dhe bimë aromatike të freskëta. Mund ta shoqëroni këtë pjatë me oriz.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment