Receta më ‘cool’ e çajit të ftohtë të bërë në shtëpi
Këtu është çaji i ftohtë që unë do ta pija gjatë gjithë verës: çaj i ftohtë Thai! Është fantastik për t’u hidratuar dhe për të luftuar ditët e nxehta. Kjo është receta e çajit që e gjeni në çdo restorant me gatime tajlandeze, por bërja e këtij çaji në shtëpi është çuditërisht super e lehtë.
Ku ndryshon çaji ‘Thai’ nga çaji i ftohtë i zakonshëm?
Ndërsa çaji i ftohtë i zakonshëm mund të jetë disi i butë dhe shërbehet me opsionin e çajit të ëmbël, çaji i ftohtë Thai është më i koncentruar dhe i shijshëm. Kjo pije e veçantë ka shumë ‘star anise’ një erëz që mund ta gjeni te dyqanet e erëzave edhe në vendin tonë, por edhe karafil, të cilat i japin edhe një aromë të veçantë. Ëmbëlsohet me pak sheqer dhe një lugë qumësht i kondensuar (qumësht Panda).
Përbërësit: Për 4 persona
5 gota uji
6 bustina çaj i zi ose çaj i kuq ‘Thai’, ose 1 e 1/2 lugë çaj sipas dëshirës
2 ‘star anise’ (e gjeni te dyqanet e erëzave)
3 karafila
2 lugë sheqer
Akull
1/4 filxhan qumështi i kondensuar
Përgatitja:
Ziejeni ujin. Hiqeni nga zjarri dhe në enën e ujit, vendosni qeset e çajit, ‘star anise’ dhe karafilat.
Sigurohuni që ato të zhyten plotësisht. Lëreni për 10 minuta. Hiqni qeset e çajit dhe erëzat: Përdorni një lugë të madhe ose një sitë.
Hidhni edhe sheqer, trazojeni derisa të tretet. Lëreni të ftohet në temperaturën e dhomës.
Për ta shërbyer:
Përdorni gota të gjata dhe mbushni secilën me kube akulli. Plotësoni secilën gotë qelqi deri te 3/4 plot me çaj.
Shtoni një lugë gjelle qumështi të kondensuar të ëmbël në secilën gotë qelqi dhe trazojeni për t’u kombinuar. Pijeni menjëherë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment