Dreka/ RECETA

Receta klasike e puresë së patateve

Receta klasike e puresë së patateve

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Sa prej jush e shijojnë pafund purenë e patateve? Po t'i shoqësosh me disa fileto pule, e dini sa të papara janë apo jo? Provojeni tani me recetën e Neps.al dhe ndani përshtypjet tuaja me ne!

Ingredientët

  • 1 kg patate
  • 300 ml qumësht
  • 80 gram gjalpë
  • pak arrë moskat
  • pak kripë kripë

Udhëzimet

1

Lani patatet me gjithë lëkurë dhe vendosini për t'i zierë në një tenxhere me ujë.

2

Pas 10 minutash i hiqni nga zjarri, i hiqni lëkurën dhe filloni t'i shtypni me pirun ose me shtypësen e patateve nëse e keni një të tillë.

3

Pasi t’i keni shtypur, kalojini në një tenxhere dhe vërini në zjarr të ulët. Shtoni dalëngadalë gjalpin dhe qumështin e vluar.

4

I përzieni vazhdimisht me një lugë druri në mënyrë që të merrni një pure homogjene.

5

Nga fundi i shtoni pak kripë e arrë moskat.

6

Sapo pureja të jetë trashur e hiqni nga zjarri dhe shërbejeni menjëherë. Shoqërimi me filetot e pulës, do të ishte një dyshe e përsosur!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    ปั้มไลค์
    08/10/2019 at 2:10 pm

    Like!! Thank you for publishing this awesome article.

  • Leave a Reply