Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan të vogël kombinoni mjaltin dhe uthullën. I përzieni për 5 minuta në zjarr mesatar. Masa duhet të bëhet një shurup konsistent.
Ndërkohë lani lakrat dhe hiqni ndonjë fletë të papastër nëse ka. I ndani të gjitha përgjysmë me thikë dhe i kaloni në një enë.
I marinoni me kripë e piper sipas shijes dhe në fund me vaj ulliri.
Tani i vendosni për t’i skuqur nga të dyja anët në një tigan.
Në fund i shërbeni të ngrohta në pjatë, me shurupin që përgatitët pak më parë dhe rrushin e thatë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment