Si të bëjmë pispili me presh
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Sugjerojmë:
Në një enë të madhe shtoni miellin, ujin dhe pak kripë. I trazoni mirë.
Në një enë tjetër, bashkoni vezët, vajin dhe qumështin. Punojii mirë me njëra-tjetrën.
Ndizni zjarrin duke e rrethuar më gurë. Vendoseni saçin të ngrohet.
Lyejeni tepsinë me pak vaj (një lugë gjelle) dhe përhapeni mirë atë. Hidheni qullin dhe shpërndajeni me lugë. Vendoseni saçin sipër saj deri sa të piqet.
Hiqeni saçin dhe vendoseni sërish në zjarr. Lyejeni shtresën e flisë me lëngun e vezëve dhe qumështit dhe mbulojeni sërish me saç.
Këto hapa do të ndiqen deri sa tepsia të mbushet me shtresat e flisë. Mos harroni të mbani mend rradhën: Pra një herë shtresa me qull dhe më pas lyerja me lëngun e vezëve.
Kur tepsia të jetë e mbushur, vendoseni mbi prush për 5 minuta dhe mbulojeni me saç.
Nxehtësia që e rrethon tepsinë nga lart dhe poshtë do i japë flisë fryrjen përfundimtare. Më pas mund ta prisni me feta dhe ta lyeni me gjalpin e nxehtë.
Prisni pas sa të ftohet dhe pas kësaj mund të shijoni flinë!
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment