1.Në një enë bashkoni miellin, kanellën, kripën, pluhurin pjekës dhe sodën.
2.Ndërkohë në një enë tjetër shtoi sheqerin kaf, sheqerin pluhur dhe vezët. 3.I rrihni mirë me një rrahës elektrik. Teksa i rrihni ngadalë i shtoni vajin vegjetal.
4.Shtoni pak e nga pak miellin që përgatitët më parë. E rrihni vazhdimisht, shtoni rrushin e thatë dhe karotat. Shtoni dhe tulin e ananasit. Vazhdoni ta përzieni derisa të krijohet një masë homogjene.
5.E shtroni në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine. E fusni në furrë për 25 minuta, në temperaturë 180 gradë celsius. Keku është gati!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment