Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
1.Lani spinaqin dhe hidheni në një tigan pasi ta keni kulluar nga uji, por pa e shtrydhur shumë.
2.Shtojini pak kripë dhe ziejeni për 15 minuta. Ndërkohë zjeni ujin për makaronat.
3.Skuqni gjalpin me qepën e grirë dhe shtoni spinaqin e gatuar.
4.Pas 2 minutash shtoni panën, përziejini të gjitha dhe frulojini në blender derisa të merrni një krem homogjen me ngjyrë jeshile.
5.Kulloni makaronat dhe duke ruajtur pak nga lëngu i zierjes, shtoni gjithçka duke e përzierë bashkë me parmixhanon dhe duke e spërkatur me piper.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment