Receta e pastave me krem spinaqi do ju bëjë për vete!
100 gram pana kuzhine
350 gram pasta penne
500 gram spinaq i freskët
2 qepë të njoma
1 lugë gjelle gjalpë
1 filxhan çaji djathë parmixhano i grirë imët
Kripë, piper
1.Lani spinaqin dhe hidheni në një tigan pasi ta keni kulluar nga uji, por pa e shtrydhur shumë.
2.Shtojini pak kripë dhe ziejeni për 15 minuta. Ndërkohë zjeni ujin për makaronat.
3.Skuqni gjalpin me qepën e grirë dhe shtoni spinaqin e gatuar.
4.Pas 2 minutash shtoni panën, përziejini të gjitha dhe frulojini në blender derisa të merrni një krem homogjen me ngjyrë jeshile.
5.Kulloni makaronat dhe duke ruajtur pak nga lëngu i zierjes, shtoni gjithçka duke e përzierë bashkë me parmixhanon dhe duke e spërkatur me piper.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment