Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Izabela na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Biskota me kanellë dhe krem tartari janë ëmbëlsira e preferuar e Izabelës që ajo do të ndajë me ne sot.
Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:
Përbërësit:
Miell
2 lugë çaji krem tartari
1lugë çaji sode buke
1/2 lugë çaji kripë
1 filxhan gjalpë të pakripur
1 1/4 filxhan sheqer
1/2 filxhan sheqer kaf
2 vezë të mëdha
2 lugë çaji kanellë
Përgatitja:
Ngroheni furrën në 180 gradë.
Vendosni 2 pllaka të mëdha pjekjeje me letër pergamene.
Në një tas të mesëm, futeni së bashku miellin, kremin e tartrës, sodën e pjekjes dhe kripën.
Në një tas të veçantë duke përdorur një mikser dore, hidhni gjalpë me 1 filxhan sheqer të grimcuar dhe sheqer kaf deri sa të bëhet si masë.
Shtoni vezë dhe përzijini deri sa të kombinohen.
Në një tas të cekët, kombinoni ¼ filxhan sheqer me kanellë.
Rrotulloni brumin në topa, pastaj rrokullisini topat në sheqerin me kanelle.
Organizoni biskotat në fletët e pjekjes.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Secili ftrut i thatë ka përfitimet e veta shëndetësore—por disa janë në krye kur bëhet fjalë për këtë lëndë ushqyese të ngopshme. Ka shumë gjëra të mrekullueshme për ta—përfshirë faktin që janë një paketë e vogël e mbushur me...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment