Receta e Izabelës: Biskota me kanellë dhe krem tartari

Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Izabela na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Biskota me kanellë dhe krem tartari janë ëmbëlsira e preferuar e Izabelës që ajo do të ndajë me ne sot.

Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:

Përbërësit:

Miell
2 lugë çaji krem tartari
1lugë çaji sode buke
1/2 lugë çaji kripë
1 filxhan gjalpë të pakripur
1 1/4 filxhan sheqer
1/2 filxhan sheqer kaf
2 vezë të mëdha
2 lugë çaji kanellë

 

Përgatitja:

Ngroheni furrën në 180 gradë.
Vendosni 2 pllaka të mëdha pjekjeje me letër pergamene.
Në një tas të mesëm, futeni së bashku miellin, kremin e tartrës, sodën e pjekjes dhe kripën.
Në një tas të veçantë duke përdorur një mikser dore, hidhni gjalpë me 1 filxhan sheqer të grimcuar dhe sheqer kaf deri sa të bëhet si masë.
Shtoni vezë dhe përzijini deri sa të kombinohen.
Në një tas të cekët, kombinoni ¼ filxhan sheqer me kanellë.
Rrotulloni brumin në topa, pastaj rrokullisini topat në sheqerin me kanelle.
Organizoni biskotat në fletët e pjekjes.

Lini një koment