Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tas vendosim qumështin e vakët dhe shtojmë në të majanë e thatë, gjalpë ambienti, një kokërr vezë. I përziejmë mirë me një tel dhe shtojmë miellin duke e trazuar mirë me një lugë druri, shtojmë kripën dhe e mbulojmë për 20 minuta.
2Ndërkohë në një tas të vogël vendosim gjalpin në temperaturë ambienti, kripë, dy thelpinj hudhra të grira, majdanozin të grirë shumë imët, një lugë vaj, piperin e kuq, i përziejmë me një pirun dhe e lëmë mënjanë. Djathin e grijmë në rende nga pjesa më e trashë.
3.Në tavolinën e punës spërkasim pak miell dhe vendosim brumin duke i mbledhur anët lehtë me majën e gishtave pasi brumi është shumë i butë.
4.Vendosim një lugë gjelle vaj në pëllëmbën e dorës dhe i lyejmë mirë të dyja pëllëmbët me vaj dhe hapim me duar brumin në formën e një drejtkëndori me trashësi pete 2-3 milimetra.
5.Pasi e keni hapur petën mbusheni me masën e përgatitur. E palosni përgjysmë dhe i shtoni më pas djathin e grirë imët.
6.Më pas e palosni sërish duke e bërë role. E prisni në copa të vogla dhe i radhisni njëra pas tjetrës në një tepsi të vogël rrumbullake.
7.E fusni në furrë për 35 minuta ose derisa të piqet në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment