Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Arta, na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Një supë me bazë thejrrëzat dhe domatet, një nga gatimet e preferuara të familjes së saj. Arta ka shtuar edhe përbërës të tjerë që supa të marrë shije akoma më të mirë dhe recetën e ka ndarë me ne. Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:
Përbërësit:
3 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë
3 thelpinj hudhër
1 1/2 filxhanë thjerrëza
400 gr domate
0.4 litër lëng pule
2 filxhanë ujë
2 gjethe dafine
Kripë
Piper
1/3 filxhan majdanoz
Përgatitja:
1.Nxehim vajin e ullirit në një tigan të rëndë dhe i gatuajmë qepët për rreth 8 minuta.
2.Shtojmë hudhrën dhe vazhdojmë t’i gatuajmë edhe për një minutë ose dy.
3.Më pas shtojmë thjerrëzat, domatet, gjethet e dafinës, 1 filxhan ujë dhe lëngun e mishit dhe i lemë të vlojnë.
4.Ulim nxehtësinë dhe i gatuajmë në temperaturë afër mesatares, duke i shtuar më tepër ujë derisa të bëhen më të buta, për rreth 20 minuta.
5.I mariojmë me kripë dhe piper.
6.Heqim gjethet e dafinës dhe i trazojmë me majdanoz të copëtuar.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment