Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Aida na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale të një prej ëmbëlsirave më të preferuara të shqiptarëve, krem karamel të përgatitur në shtëpi. Për të mësuar edhe ju këtë recetë të thjeshtë ndiqni hapat e mëposhtëm:
Përbërësit:
Përgatitja:
1.Në një tenxhere,vëmë qumështin, sheqerin dhe vaniljen, të valojnë në flakë të ulët.
2.Ndërkohë, rrahim vezët me rrahësen e vezëve , derisa të bëhen si shkumë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment