Sugjerojmë:

Receta e Aidës: Krem karamel në shtëpi

Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Aida na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale të një prej ëmbëlsirave më të preferuara të shqiptarëve, krem karamel të përgatitur në shtëpi. Për të mësuar edhe ju këtë recetë të thjeshtë ndiqni hapat e mëposhtëm:

Përbërësit:

  • 500 ml qumësht
  • 5-6 lugë sheqer
  • 1 bustinë vanilje
  • 3 kokrra vezë

 

Përgatitja:

1.Në një tenxhere,vëmë qumështin, sheqerin dhe vaniljen, të valojnë në flakë të ulët.

2.Ndërkohë, rrahim vezët me rrahësen e vezëve , derisa të bëhen si shkumë.

3.Shtojmë qumështin e valuar pa ndaluar përzierjen e vezëve.
4.Shpërndajmë masën në 6 forma që durojnë nxehtësinë e furrës dhe i futim në furrë, të cilën e ndezim në 120 gradë.
5.I pjekim për 20 minuta në temperaturën 120° C, më pas 10 minuta të tjera në temperaturën 180° C dhe së fundi, 5 minuta në 210 °C.
6.I lëmë të ftohen në temperaturë ambienti dhe më pas i vendosim në frigorifer jo më pak se 3 orë.

Lini një koment