Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kajsitë i lani mirë dhe u hiqni bërthamat.
I prisni në copa të vogla dhe i vendosni në një tas. I shtoni sheqerin dhe pas kësaj i lini në friforifer për 4 orë.
Më pas i vendosni në një tenxhere, në zjarr të ngadaltë. Ky proces kërkon pak kohë (diku tek 3 orë).
Pasi kajsitë të jenë tretur tërësisht i hiqni nga zjarri dhe filloni mbushni kavanozat.
I mbyllni mirë me kapak dhe i ktheni përmbys. Ruajeni reçelin në vende të freskëta dhe pa dritë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment