Sugjerojmë:

Ravioli me djathë, arra dhe mjaltë

1/4 filxhan uthull balsamike
Kripë
2 lugë çaji mjaltë
1 fletë dafine
Ravioli frigoriferi
6 lugë gjalpë të pakripur
1/3 filxhan gjethe sherbele
1 filxhan arra
3/4 filxhan djathë parmixhano

1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në zjarr.
2.Kombinoni uthull, mjaltë dhe gjethe dafine në një tigan të vogël dhe lereni të vlojë në ngrohje mesatare deri sa të kthehet në shurup, 4 – 5 minuta.Mbulojeni për ta mbajtur ngrohtë.
3.Shto raviolit në ujë të kripur dhe gatuajini siaps udhëzimeve në paketim.
4.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, pastaj shtoni arrat dhe gatuajeni derisa arrat të thahen, rreth 3 minuta.
5.Rritni nxehtësinë dhe hidhni 1 filxhan ujë. Gatuajeni për 1-2 minuta.
6.Kullojini raviolit, duke ruajtur 1 gotë lëng.
7.Shtoni raviolit në tigan dhe hidhni salcën e përgatitur, duke shtuar ujin e rezervuar sipas nevojës.
8.Hiqeni nga nxehtësia, shtoni parmixhano dhe kripë.
9.Ndani raviolit midis tyre dhe hidhni shurup balsamik për servirje.

Lini një koment