Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Gatuani raviolit sipas udhëzimeve të paketës duke shtuar shpargujt minutën e fundit të gatimit.
Kullojini dhe rezervoni 1/2 gotë ujë makaronash.
Ndërkohë marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper të zi.
Gatuajeni në vaj ulliri mbi ngrohje mesatare në një tigan të madh, të mbuluar pjesërisht.
Ulni pak nxehtësinë dhe në mes shtoni gjalpin dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë, 1 - 2 minuta.
Shtoni qepët dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë të artë 2 - 3 minuta.
Përzijini me sherbelë dhe hudhër.
Gatuajini për 1 minutë dhe shtojini tek raviolit me shparguj dhe lëngun e rezervuar.
Shtoni kripë dhe piper për shije dhe sherbejeni me pecorino dhe mish pule të copëtuar.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment