Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 350 °.
Në një tigan të madh hidhni proshutë dhe gatuajeni mbi nxehtësinë mesatare sa të bëhet krokante.
Hiqeni nga tigani proshutën dhe transferojeni në një pjatë me letër kuzhine, por rezervoni rreth 2 lugë yndyrë në tigan.
Shtoni brokolin dhe gatuajeni rreth 4 minuta.
Skuqeni proshutën dhe brokolin në copa shumë të vogla.
Në një tas të madh, kombinoni djathin krem, majonezë, salcë kosi dhe pluhur hudhër dhe përziejeni mirë.
Shtoni djathin çedar në brokoli dhe proshutën e gatuar.
Shtoni kripë dhe piper për shije dhe transferojeni në një pjatë të vogël për pjekje.
Në një tas të vogël, kombinoni biskotat e kripura me gjalpë të shkrirë dhe përzijini mirë.
Piqini derisa djathi të shkrihet dhe pjesa e sipërme ka marrë ngjyrë të artë, rreth 15 minuta.
Sherbejeni të ngrohtë me biskota.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment