Sugjerojmë:

Qofte me brokoli, proshutë dhe djathë

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 25 min

Ingredientët

  • 4 feta proshutë
  • 1 kokë brokoli, prerë në copa
  • 8 lugë krem djathi
  • 1/3 filxhan majonezë
  • 1/3 filxhan krem kosi
  • 1/2 lugë çaji pluhur hudhër
  • 3 filxhan djathë çedar
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1/2 filxhan me biskota të kripura të copëtuara.
  • 1/4 filxhan gjalpë
  • Biskota të kripura për servirje

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 350 °.

2

Në një tigan të madh hidhni proshutë dhe gatuajeni mbi nxehtësinë mesatare sa të bëhet krokante.

3

Hiqeni nga tigani proshutën dhe transferojeni në një pjatë me letër kuzhine, por rezervoni rreth 2 lugë yndyrë në tigan.

4

Shtoni brokolin dhe gatuajeni rreth 4 minuta.

5

Skuqeni proshutën dhe brokolin në copa shumë të vogla.

6

Në një tas të madh, kombinoni djathin krem, majonezë, salcë kosi dhe pluhur hudhër dhe përziejeni mirë.

7

Shtoni djathin çedar në brokoli dhe proshutën e gatuar.

8

Shtoni kripë dhe piper për shije dhe transferojeni në një pjatë të vogël për pjekje.

9

Në një tas të vogël, kombinoni biskotat e kripura me gjalpë të shkrirë dhe përzijini mirë.

10

Piqini derisa djathi të shkrihet dhe pjesa e sipërme ka marrë ngjyrë të artë, rreth 15 minuta.

11

Sherbejeni të ngrohtë me biskota.

Lini një koment