Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 350 °.
Në një tigan të madh hidhni proshutë dhe gatuajeni mbi nxehtësinë mesatare sa të bëhet krokante.
Hiqeni nga tigani proshutën dhe transferojeni në një pjatë me letër kuzhine, por rezervoni rreth 2 lugë yndyrë në tigan.
Shtoni brokolin dhe gatuajeni rreth 4 minuta.
Skuqeni proshutën dhe brokolin në copa shumë të vogla.
Në një tas të madh, kombinoni djathin krem, majonezë, salcë kosi dhe pluhur hudhër dhe përziejeni mirë.
Shtoni djathin çedar në brokoli dhe proshutën e gatuar.
Shtoni kripë dhe piper për shije dhe transferojeni në një pjatë të vogël për pjekje.
Në një tas të vogël, kombinoni biskotat e kripura me gjalpë të shkrirë dhe përzijini mirë.
Piqini derisa djathi të shkrihet dhe pjesa e sipërme ka marrë ngjyrë të artë, rreth 15 minuta.
Sherbejeni të ngrohtë me biskota.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment