Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Qoftet në furrë janë një pjatë e dytë e shijshme dhe e shpejtë për t’u përgatitur. Ato kanë një shije të pasur dhe decizive, prandaj u pëlqejnë të gjithëve. Mund të shoqërohen me pure patatesh ose një sallatë miks.
Merrni një tas të madh qelqi, hidhni mishin e grirë, salsiçet të cilave u keni hequr cipën dhe i keni shtypur me pirun, tulin e bukës të grirë imët, djathrat e grirë, majdanozin dhe hudhrën të grirë imët. Në fund shtoni vezët, shtoni kripë e piper sipas dëshirës. Përziejeni mirë masën me një lugë druri derisa të gjithë përbërësit të homogjenizohen.
Mbulojeni me qese ushqimi dhe lëreni në frigorifer të pushojë për të paktën gjysmë ore. Pas kësaj kohe formoni qofte me duar në format që dëshironi. Lyeni me vaj tavën ku do të piqni qoftet dhe rreshtojini ato.
Shtojuni pak vaj në fund dhe piqini në furrë të parangrohur në 180 gradë Celsius për 40 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe. Shërbejini të ngrohta!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment