Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Qoftet në furrë janë një pjatë e dytë e shijshme dhe e shpejtë për t’u përgatitur. Ato kanë një shije të pasur dhe decizive, prandaj u pëlqejnë të gjithëve. Mund të shoqërohen me pure patatesh ose një sallatë miks.
Merrni një tas të madh qelqi, hidhni mishin e grirë, salsiçet të cilave u keni hequr cipën dhe i keni shtypur me pirun, tulin e bukës të grirë imët, djathrat e grirë, majdanozin dhe hudhrën të grirë imët. Në fund shtoni vezët, shtoni kripë e piper sipas dëshirës. Përziejeni mirë masën me një lugë druri derisa të gjithë përbërësit të homogjenizohen.
Mbulojeni me qese ushqimi dhe lëreni në frigorifer të pushojë për të paktën gjysmë ore. Pas kësaj kohe formoni qofte me duar në format që dëshironi. Lyeni me vaj tavën ku do të piqni qoftet dhe rreshtojini ato.
Shtojuni pak vaj në fund dhe piqini në furrë të parangrohur në 180 gradë Celsius për 40 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe. Shërbejini të ngrohta!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment