Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Përzieni mirë me duar të gjithë përbërësit dhe formoni qoftet në formë rrethore.
2.I lini në frigorifer për 2 orë dhe i piqni nga të dyja anët për 20 min .
3.Ndërkohë përgatisni salcën:
4.Shkrinii 40 gr gjalp në tigan dhe skuqni 40 gr miell sa të zverdhet .
5.I shtoni 150 ml lëng perimesh e 150 ml lëng mishi .
6.E trazoni me tel që mos të formohen kokrriza dhe i shtoni 1 lugë çaji mustardë , kripë , piper dhe 100 ml pana.
7.Lëreni të ziejë në zjarr të ngadaltë sa të trashet salca dhe shtoni qoftet, 5 min para se ta fikni sobën.
8.Sipër mund të shtoni majdanoz të freskët dhe shërbejini.
Receta nga: Elena’s Blog
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment