Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në fillim ngrohni vajin e lulediellit.
Në një tas të madh bashkoni miellin, miellin e misrit, sheqerin, pluhurin pjekës dhe kripën.
Punojeni mirë masën, shtoni gjalpin.
Hapni një gropë në mes, shtoni vezën dhe dhallin. Shtoni qepën e grirë dhe i përzieni përsëri.
Krijoni disa toptha të vegjël me dorë. Tani i vendosni për t’i skuqur në vaj të nxehtë.
I lini të skuqen për 4 minuta mirë, derisa të marin një ngjyrë kafe të artë.
Tani i kaloni në një tas ku keni shtruar më parë, një letër kuzhine për të thithur vajin e qofteve.
Ju bëfshin mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment