Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në fillim ngrohni vajin e lulediellit.
Në një tas të madh bashkoni miellin, miellin e misrit, sheqerin, pluhurin pjekës dhe kripën.
Punojeni mirë masën, shtoni gjalpin.
Hapni një gropë në mes, shtoni vezën dhe dhallin. Shtoni qepën e grirë dhe i përzieni përsëri.
Krijoni disa toptha të vegjël me dorë. Tani i vendosni për t’i skuqur në vaj të nxehtë.
I lini të skuqen për 4 minuta mirë, derisa të marin një ngjyrë kafe të artë.
Tani i kaloni në një tas ku keni shtruar më parë, një letër kuzhine për të thithur vajin e qofteve.
Ju bëfshin mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment