Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Qoftet mund t'i bëjmë edhe me mishin e pulës. Ato do të jenë po aq të shijshme dhe të shëndetshme, sa keni dashur. Për t'u bindur filloni t'i gatuani me recetën tonë!
Filetot e pulës i grini imët dhe i kaloni në një tas. Bukën vendoseni në ujë paraprakisht për t’u zbutur, e shtrydhni, e thërrmoni dhe ia shtoni mishit të grirë.
Shtoni gjithashtu edhe djathin, majdanozin e grirë imët, kripën, piperin.
E punoni mirë masën dhe filloni e formoni disa qofte të vogla.
I vendosni për t'i skuqur në një tigan me vaj të nxehur luledielli.
Ndërkohë që qoftet skuqen, përgatisni salcën e limonit. Në një tigan skuqni gjalpin, shtoni miellin dhe i përzieni mirë.
Shtoni lëngun e limonit, ujin dhe e lini të marrë një valë.
Nga fundi i shtoni pak kripë e piper, shtoni qoftet dhe i trazoni lehtë.
I lini edhe për 10 minuta të tjera në zjarr sa salca të trashet dhe më pas i shijoni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment