Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tas hidhni të gjithë përbërësit për qoftet dhe filloni ti punoni me dorë.
Punoni qofte të vogla rrumbullake të cilat mund t’i shtypni pak me dorë për të lehtësuar gatimin.
Ndërkohë pastroni dhe vendosni të ziejnë patatet në ujë me kripë.
Skuqini qoftet me pak vaj dhe në zjarr të ngadaltë. Vendosini në një letër për t’i përthithur yndyrën.
Në një tenxhere tjetër, vendosni lëngun e pulës të zieje.
Ndërkohë në një mikser përzieni patatet me qumështin dhe shtojeni tek lëngu i pulës.
Lëreni purenë të ziejë derisa të trashet dhe shtojini pak gjalpë.
Për ta shërbyer purenë, skuqni pak gjalpë me piper e kuq dhe hidheni sipër pjatës kur ta shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment