Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas hidhni të gjithë përbërësit për qoftet dhe filloni ti punoni me dorë.
Punoni qofte të vogla rrumbullake të cilat mund t’i shtypni pak me dorë për të lehtësuar gatimin.
Ndërkohë pastroni dhe vendosni të ziejnë patatet në ujë me kripë.
Skuqini qoftet me pak vaj dhe në zjarr të ngadaltë. Vendosini në një letër për t’i përthithur yndyrën.
Në një tenxhere tjetër, vendosni lëngun e pulës të zieje.
Ndërkohë në një mikser përzieni patatet me qumështin dhe shtojeni tek lëngu i pulës.
Lëreni purenë të ziejë derisa të trashet dhe shtojini pak gjalpë.
Për ta shërbyer purenë, skuqni pak gjalpë me piper e kuq dhe hidheni sipër pjatës kur ta shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment