Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lani perimet në ujë të bollshëm.
Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore.
Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes.
Vini në zjarr një tenxhere të mbushur deri në gjysmë me ujë dhe shtoni të gjitha copëzat e karrotave dhe patateve që pretë më parë.
Lërini ato të ziejnë për disa minuta, derisa të shikoni që janë zbutur plotësisht.
Pasi t’i hiqni nga tenxherja kalojini në mikser në mënyrë që t’i shtypni derisa të marrin formën e puresë dhe më pas shtoni edhe gjizën.
Kujdesuni që gjiza te jetë pa kripë, por nëse nuk ju gjendet në shtëpi dhe do të përdorni atë me kripë kini kujdes me sasinë e kripës që do t’i hidhni në fund.
Shtoni pak nga pak djathin e grirë, thërrimet e bukës, pak kripë nëse është nevoja, pak rozmarinë dhe sherebelë.
Sipas dëshirës ju mund të shtoni edhe pak piper të zi brenda qofteve tuaja teksa vazhdoni me përzierjen e të gjithë masës së krijuar.
Nëse brumi i qofteve është shumë i lëngshëm mund të shtroni edhe pak thërrime buke të thekur, pasi është e rëndësishme që në fund të përfitoni një masë të trashë.
Më pas me anë të një luge merrni masat e qofteve që nuk duhet të jenë më të mëdha se një kokërr arre dhe shtrojini në një tavë mesatare.
Kujdesuni që tavën e pjekjes ta shtroni paraprakisht me letër furre në mënyrë që qoftet të mos digjen apo ngjiten.
Vendosini të piqen për 15 minuta në temperaturë 170-180 gradë, derisa të marrin pamje të artë.
Pasi të shikoni që janë gati nxirrini nga furra dhe shërbejini të ngrohta apo edhe të ftohta sipas dëshirës.
Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento