Qofte me gjizë deleje, shijojnë për mrekulli!

Qofte me gjizë deleje, shijojnë për mrekulli!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 5 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Ju bëftë mirë dhe ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!

Ingredientët

  • 50 gram galetë
  • 2 vezë
  • 500 gram gjizë deleje
  • 100 gram parmigiano
  • Trumzë e grimcuar
  • Kripë, piper
  • Hudhër pluhur

Udhëzimet

1

Në një enë shtoni gjizën. Nëse e keni pa kripë, rregullojeni shijen duke ia shtuar vetës.

2

Shtoni vezët, djathin, hudhrën, trumzën, pak kripë e piper.

3

I përzieni me dorë dhe formoni disa toptha të vegjël me dorë.

4

I kaloni tek ena ku keni galetën, i lyeni mirë para e mbrapa.

5

Pas kësaj i vendosni në një tavë, ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.

6

I fusni në furrë për 8-10 minuta në temperaturë 200 gradë. Ju bëftë mirë!

Lini një koment