Qofte me brokoli. Një antipastë e plotë dhe e shëndetshme
Të ushqyeshme, të shëndetshme, qoftet me brokoli janë një zgjedhje e zgjuar për një antipastë të plotë dhe ekonomike. Shoqërohen me një pure patatesh ose sallatë mikse dhe janë perfekte për ata që ndjekin një dietë vegjetariane. Brokoli-t janë të pasura me substanca ushqyese të shëndetshme dhe janë gjithmonë një zgjedhje e mençur në tryezë.
Përbërësit:
2 brokoli
1 thelpi hudhre
Një garuzhde brodo
2 feta bukë
2 vezë
1 dorë djathë i grirë
Arrë moskat
Vaj ulliri e.v
Kripë dhe piper
Përbërësit
Prisni brokolin në copa dhe kalojeni në tigan me pak hudhër e vaj ulliri për 5 minuta, më pas hiqni hudhrën dhe shtoni brodon. Ziejeni në zjarr të ulët për 10 minuta derisa brodoja të përthithet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të vaket.
Lagni bukën dhe thërrmojeni me gishta. Në një tas, shtoni brokoli-t e gatuara, vezën, djathin, gjysmën e bukës, kripën, piperin dhe arrën moskat të grirë. Përziejini dhe sapo përbërja të rezultojë homogjene formoni toptha në formë qoftesh.
Kalojini qoftet në vezën e rrahur dhe më pas në gjysmën e mbetur të bukës.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment