Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një blender grini imët qepën dhe e lini mënjanë.
Ndërkohë grini imët edhe patatet. Për t’i hequr ujin patateve vendosni në një tas një letër kuzhine dhe sipër patatet. Tani i shtrydhni me dorë dhe do të shikoni që uji do të bjerë poshtë.
Tek tuli i patateve shtoni qepën dhe i përzieni mirë. Shtoni miellin, kripën, vezët dhe vazhdoni t’i trazoni.
Me ndihmën e një luge formoni disa toptha të vegjël dhe i skuqni në një tigan me vaj. I mbani 3-5 minuta nga secila anë.
Qoftet janë gati për t'u shijuar dhe sipas dëshirës mund t’i shtoni sipër salcën prej molle dhe kanelle. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment