Sugjerojmë:

Qepët e bardha, të verdha apo të kuqet, cilat janë më të mira për t’u ngrënë?

Në treg jemi mësuar të marim një varitet qepe të cilën e kemi konsumuar për një kohë të gjatë.  Mirëpo janë ca rituale që duhen ndryshuar. Nëse edhe ti ke konsumuar për një kohë të gjatë qepën e bardhë, atëherë lexo më vëmendje.

E vërteta është se qepët e kuqe janë më të pasura me antioksidantë. Madje ato përmbajnë një element që quhet anthocyanin falë të cilit marin ngjyrën e kuqe dhe luftojnë fortë rrezikun kundër kancerit.

Image result for red onions and white onions

Megjithatë duhet thënë që të gjitha llojet e qepëve janë të shëndetshme, pasi përmbajnë flavonoide. Kjo do të thotë që duhet t’i konsumoni më shumë, qoftë të gjalla apo të gatuara./neps.al 

Lini një koment