Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lani dhe qëroni mirë mollët.
Pritini në copëza dhe hidhini në një tenxhere të madhe së bashku me ujin.
Mbulojini me kapak dhe lërini të zihen në nxehtësi mesatare.
Pasi të ziejnë ulni nxehtësinë, hiqeni kapakun dhe lërini mollët të ziejnë edhe 15-20 minuta.
Pasi të jeni gati, fikni sobën dhe lëreni purenë në enën e dëshiruar.
Përzieni me të lëngun e limonit dhe kanellën.
Shërbejeni të ngrohtë ose ruajeni në një enë në frigorifer deri në një javë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment