Pure kungulli e servirur me perime të pjekura

Ingredientët

  • 1 kg lakër brukseli
  • 1 kg kungull
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 2 gota qumësht
  • Pure kungulli
  • 3/4 filxhan djathë parmixhano
  • 2 lugë gjalpë të pakripur
  • 2 lugë sherbelë

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 200 gradë.

2

Hidhni lakrat dhe kungullin e prerë në kube me vaj ulliri në një fletë pjekje.

3

Marinojeni me kripë dhe piper.

4

Përhapeni në një shtresë të barabartë.

5

Piqeni rreth 30 minuta.

6

Ndërkohë, hidhni 4 gota ujë, qumësht dhe kripë 1/2 lugë çaji në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.

7

Zvogëloni nxehtësinë dhe gatuajeni duke e përzjerë rreth 6 minuta.

8

Hidheni te kungulli dhe gatuajeni rreth 4 minuta.

9

Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni djathin parmixhano, gjalpin dhe sherbelën.

10

Shtoni kripën dhe sherbejeni me perime të pjekura, parmixhano dhe vaj ulliri.

Lini një koment