Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lani mirë pulën dhe e prisni në pjesë sipas dëshirës.
I skuqni në një tigan ku keni shtuar më parë vajin dhe gjalpin. E skuqni mirë mishin e pulës nga të dyja anët.
Pas kësaj i hiqni copat e pulës. Në po të njëjtin tigan shtoni hudhrat e shypura, miellin dhe i përzieni mirë.
Gradualisht shtoni ujin dhe e përzieni vazhdimisht. Shtoni arrat, kripën dhe piperin për shije.
Pasi masa të jetë trashur disi, shtoni pulën.
Të gjithë masën e kaloni në tavë dhe e fusni në furrë për 45 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment