Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Përziejmë pulën, salcën e sojës, uthullën, hudhrën, xhenxhefilin, gjethet e dafinës dhe piperin kokërr në një tenxhere.
I lemë të vlojnë në temperaturë mbi mesataren.
Pasi vlojnë, reduktojmë temperaturën e zierjes.
Mbulojmë tenxheren dhe i ziejmë për 30 minuta, duke i hedhur yndyrë pulës herë pas here.
Pas 30 minutash, heqim kapakun dhe i gatuajmë derisa lëngu të ulet në gjysmë.
Heqim pulën nga tenxherja në pjatën ku do ta shërbejmë.
Largojmë lëngun nga tenxherja dhe e lemë mënjanë.
Shërbejmë pulën e nxehtë mbi orizin e zier dhe e spërkasim me salcë.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment