Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kjo recetë e rosnicave me mish pule është marrë nga Zonja Vjollca e cila gatuan çdo ditë në emisionin "Rreze Dielli" nga ora 08:45 – 10:00.
Pastrojmë pulën dhe e presim atë në thela. Në një tenxhere vendosim 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe kaurdisim copat e pulës.
Shtojmë ujë të valuar dhe e lëmë të ziejë pak për 10 minuta.
Më pas vendosim copat e pulës në një tavë dhe i pjekim në furrë për 20 minuta sa të zverdhet pak lëkura.
Ndërkohë kaurdisim një qepë të vogël të grirë dhe e shtojmë tek lëngu i pulës për të zierë.
Në një tigan me 1 lugë gjelle vaj dhe pak gjalpë kaurdisim rosnicat deri sa të zverdhen pak.
Shtojmë lëngun e pulës tek rosnicat dhe i trazojmë duke rregulluar shijen me kripë, piper e nenexhik nëse dëshironi.
I lëmë të ziejnë për 10 minuta. I shtrojmë në tavë me mishin dhe nëse dëshironi mund ta vendosni edhe për pak minuta në furrë ose e shërbeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment