Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në fillim marinoni pulën me kripë.
Më pas qëroni një portokall.
Gjysmën e ndani në feta, ndërsa gjysmën tjetër të plotë e fusni brenda pulës.
Fetat e portokallit i vendosni anash pulës.
Sipër i shtoni vaj ulliri.
Në një tigan skuqni gjalpin dhe sheqerin kaf.
Më pas shtoni lëngun e portokallit dhe tabletat e pulës.
Trazojini mirë dhe ia shtoni pulës sipër.
Futeni tavën në furrë përreth 1 orë.
Në fund e shërbeni të ngrohtë dhe shijojeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment