Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200 gradë celsius.
Pasi e keni larë mirë pulën thajeni me një letër kuzhine.
Në një tas të vogël kombinoni kripën, piper dhe specin e kuq pluhur.
Lidhni mirë këmbët e pulës me spango. E lyeni të gjithën me kripën, piperin dhe specin e kuq pluhur. Anash i shtoni limonin e prerë në copa të vogla dhe trumzën.
Futeni në furrë për t'u pjekur në temperaturë 165 gradë celsius. Nëse cipa fillon dhe bëhet shumë kafe e errët gjatë pjekjes, mbështilleni me një letër alumini.
Para se ta shërbeni e lini pulën të ftohet për 20 minuta. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment