Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere vendosni copat e pulës. I shtoni sipër kripën, piperin, rigon, rozmarinë dhe trumzë. I trazoni mirë me duar në mënyrë që secila prej tyre të marinohet mirë.
Shtoni hudhrat, limonin dhe ujin.
I lini në zjarr të avashtë për të paktën 1 orë. Nga fundi hiqni mishin e pulës dhe tek lëngu i shtoni 1 lugë gjelle miell misri, që të trashet pak.
Pas 5 minutash e fikni zjarrin. Shërbeni të ngrohtë mishin e pulës dhe sipër saj shtoni salcën që përgatitët në tenxhere. Shërbejeni me perime.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment