Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni ujin në një tenxhere në nxehtësi mesatar dhe hidhni brenda tij gjalpin.
Përziejini derisa gjalpi të shkrijë.
Hiqeni nga zjarri dhe shtojini miellin dhe kripën, përzier bashkë, duke e përzier vazhdimisht me lugë druri.
Vendosini sërish në zjarr dhe vazhdoni përzierjen derisa të trashet mirë dhe të shkëputet nga anët dhe fundi i tenxheres.
Nëse mezi punohet, shtoni edhe pak më tepër ujë.
Hiqeni brumin nga zjarri dhe shtoni djathin parmixhan, përziejini mirë dhe lërini të ftohen.
Shtoni dy vezët një nga një, duke përzier dhe duke i lënë kohë secilës që të tretet në përzierje.
Rrihni gjithçka mirë me tel vezësh.
Në një tavë ku keni shtruar letër furre, vendosni me një lugë të thjeshtë ose lugë akulloresh topa nga përzierja.
Vendoseni tavën në furrë me 200 gradë, për 15-20 minuta. Pufkat do të fryhen gjatë pjekjes.
Shërbejini pufkat të ftohta!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment