Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe dhe të thellë.
2.Pritini gjinjtë e pulës në copëza me madhësi kafshimi.
3.Vendosni miellin në një tas dhe shtoni erëzat, më pas skuqini mirë për t’i kombinuar.
4.Vendosni vezët në një tas të veçantë dhe rrihni mirë.
5.Lyeni mishin së pari në miell, më pas në vezë dhe përsëri në miell. Ju mund ta përsërisni këtë hap për të krijuar një shtresë më të trashë.
6.Vendoseni me kujdes mishin e veshur në vajin e nxehtë dhe skuqeni për 3-4 minuta derisa mishi të ketë marrë ngjyrë kafe të artë.
7.Hiqeni nga vaji dhe kullojeni në letër kuzhine.
8.Shërbejeni me limon të freskët ose salca sipas dëshirës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento