Sugjerojmë:

Pufe me vezë dhe djathë për mëngjes

4 qepë jeshile
1/2 kg kërpudha
1 lugë gjelle plus 1/2 filxhan gjalpë
4 gota djathë të copëtuar Monterey Jack
2 gota gjizë
1 lugë çaji pluhur pjekjeje
10 vezë
1/2 filxhan miell
1/2 lugë çaji kripë

1.Në një tigan, hidhni 1 lugë gjelle gjalpë, kërpudha dhe qepë.
2.Ndërkohë një tas të madh, kombinoni miellin, pluhurin e pjekjes dhe kripën.
3.Në një tas tjetër, kombinoni vezë, gjizë dhe djathë.
4.Shkrini gjalpin e mbetur dhe shtoni në përzierje vezë.
5.Përzjeni përbërësit e thatë së bashku me përzierjen e kërpudhave.
6.Mbushni gotat e duhura për muffins me përzierjen e përgatitur dhe piqini në 250 °C për 35-40 minuta.


Lini një koment