Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh, hidhni gjashtë përbërësit e parë dhe përzijini mirë.
Butësisht shtoni bukën, mangon dhe kokosin.
Transferojini në një tenxhere të ngadaltë prej 3 litrash.
Gatuajini të mbuluar në nxehtësi të ulët deri sa të fryhet dhe skajet të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 orë.
Në një tigan të vogël hidhni gjalpin dhe sheqerin kaf mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni ujë dhe të verdhën e vezës.
Gatuajini dhe përzijeni derisa përzierja është trashur pak dhe një termometri lexon 175 °, rreth 10 minuta.
Mos e lini të vlojë.
Menjëherë transferoni në një tas dhe shtoni ekstraktin e rumit.
Shërbejeni budingun me bukë të ngrohtë dhe salcën e rumit.
Nëse dëshironi shtoni sipër kokos.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment