Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh, hidhni gjashtë përbërësit e parë dhe përzijini mirë.
Butësisht shtoni bukën, mangon dhe kokosin.
Transferojini në një tenxhere të ngadaltë prej 3 litrash.
Gatuajini të mbuluar në nxehtësi të ulët deri sa të fryhet dhe skajet të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 orë.
Në një tigan të vogël hidhni gjalpin dhe sheqerin kaf mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni ujë dhe të verdhën e vezës.
Gatuajini dhe përzijeni derisa përzierja është trashur pak dhe një termometri lexon 175 °, rreth 10 minuta.
Mos e lini të vlojë.
Menjëherë transferoni në një tas dhe shtoni ekstraktin e rumit.
Shërbejeni budingun me bukë të ngrohtë dhe salcën e rumit.
Nëse dëshironi shtoni sipër kokos.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment