Sugjerojmë:

Puding me bukë, kokos, mango dhe salcë rumi

Ingredientët

  • 4 vezë të mëdha, të rrahura
  • 1 kuti me qumësht kokosit
  • 1/3 filxhan me sheqer kaf
  • 1 lugë çaji rum
  • 1/2 lugë çaji vanilje
  • 1/2 lugë çaji kanellë
  • 4 gota bukë të thërrmuar franceze
  • 1/3 filxhan mango të thatë
  • 1/4 filxhan kokos i thekur
  • Salca:
  • 1/4 filxhan gjalpë
  • 1/2 filxhan sheqer kaf
  • 2 lugë ujë
  • 1 të verdhë veze të rrahur
  • 1/2 lugë çaji ekstrakt rumi
  • Kokos i pjekur

Udhëzimet

1

Në një tas të madh, hidhni gjashtë përbërësit e parë dhe përzijini mirë.

2

Butësisht shtoni bukën, mangon dhe kokosin.

3

Transferojini në një tenxhere të ngadaltë prej 3 litrash.

4

Gatuajini të mbuluar në nxehtësi të ulët deri sa të fryhet dhe skajet të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 orë.

5

Në një tigan të vogël hidhni gjalpin dhe sheqerin kaf mbi nxehtësinë mesatare.

6

Shtoni ujë dhe të verdhën e vezës.

7

Gatuajini dhe përzijeni derisa përzierja është trashur pak dhe një termometri lexon 175 °, rreth 10 minuta.

8

Mos e lini të vlojë.

9

Menjëherë transferoni në një tas dhe shtoni ekstraktin e rumit.

10

Shërbejeni budingun me bukë të ngrohtë dhe salcën e rumit.

11

Nëse dëshironi shtoni sipër kokos.

Lini një koment